Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

📻 [podcast] V-ICT-OR op de sofa ... Sarah Spiessens - Projectleider Vereenvoudiging - Stad Gent.

18/04/2024

De belangrijkste community voor technologie, data en innovatie op het lokale overheidsniveau. Met V-ICT-OR op de sofa interviewen we om de 2 weken een bijzondere gast uit het brede ecosysteem van de Vlaamse lokale besturen.

📻 WELKOM Sarah Spiessens - Projectleider Vereenvoudiging - Stad Gent.

Vele vragen worden beantwoord
 in deze 33 minuten.

- Het elimineren van bureaucratische hobbels, is essentieel voor het creëren van een efficiëntere en toegankelijkere administratie. Kun je ons vertellen dit project uit Stad Gent en hoe je deze aanpak hebt geïmplementeerd om de administratieve lasten voor burgers te verminderen?

- Het subsidieregister bij Informatie Vlaanderen, een initiatief dat transparantie en toegankelijkheid van subsidie-informatie voor burgers en organisaties moet bevorderen. Op welke manier zie je de rol van digitale platforms in het vereenvoudigen van publieke dienstverlening?

- Recente berichtgeving heeft het gehad over de identificatie van 300 verbeterpunten binnen de administratie van Gent, een indrukwekkende inspanning om de dienstverlening te optimaliseren. Dit toont een grondige analyse en toewijding aan continue verbetering. Kun je uitleggen hoe deze verbeterpunten zijn geïdentificeerd en welke stappen worden ondernomen om deze aan te pakken?

Dit en vele andere vraagstukken komen aan bod in dit interview.


BEKIJK deze aflevering 👉 VIA YOUTUBE.

BELUISTER deze aflevering 👉 VIA SPOTIFY.

BELUISTER deze aflevering 👉 VIA APPLE PODCASTS.