Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Matthias Dobbelaere-Welvaert te gast op de CIS-dag

20/10/2021

Privacyactivist en -jurist, en directeur bij de stichting the Ministry of Privacy 👉 Matthias Dobbelaere-Welvaert zal als spreker aanwezig zijn op onze cyber & information security dag op woensdag 10 november 2021 te Mechelen.


Matthias Dobbelaere-Welvaert is al sinds 2010 professioneel begaan met privacy. Niet alleen schreef hij ontelbare stukken en opinies over privacy voor diverse Belgische media zoals Knack, De Tijd, De Morgen, Apache, hij verschijnt op regelmatige basis op radio & televisie om privacyzaken te verduidelijken.

Met zijn kantoor deJuristen (toen nog ‘MyLex’) lanceerde hij in 2013 de beruchte ‘Anonymous Belgium-campagne, tegen internetcensuur door de overheid. Die campagne kon op weinig bijval rekenen van de Federale Politie (FCCU) die prompt een onderzoek startte. Deze campagne bracht het debat in België op gang over websites die voor burgers werden geblokkeerd op federaal niveau, zonder ook maar de minste vorm van transparantie.

Eind 2019 besliste Dobbelaere-Welvaert zich volledig te wijden aan de Stichting the Ministry of Privacy. The Ministry wil inzetten op vier pijlers: informeren, reageren, aanleren en procederen. Naar voorbeeld van buitenlandse organisaties zoals Big Brother Watch in de UK, en Bits of Freedom in Nederland.

Matthias brengt als legal storyteller audiovisuele verhalen, die verband houden met de juridische actualiteit of net dieper ingaan op juridische thema’s. 

Ook nieuwsgierig naar zijn inspirerende verhaal? WELKOM!

KLIK HIER voor het volledig programma
en INSCHRIJVEN voor de CIS-dag.